Разбиваме 2 яйца със захарта и 2 с.л. хладка вода до сгъстяване.
Прибавяме внимателно брашното, предварително пресято и 1 ванилия.
250 мл.сметана я разбиваме на сняг и слагаме от нея върху блата. Поръсваме с нарязани на дребно парченца ананас.
Отделяме белтъците от жълтъците на останалите 4 яйца. Разбиваме жълтъците с 1ч.ч.пудра захар и прибавяме постепенно 500 мл.сметаната (предварително разбита с 1к.ч.пудра захар + 1 ванилия).
На водна баня разтваряме желатина в 1ч.ч.вода и прибавяме към жълтата смес. Добавяме разбитите на твърд сняг белтъци, смесени с 1к.ч.пудра захар.
Разстиламе получения крем върху тортата. Блатът може да се сиропира по желание.
Отгоре украсяваме с останалата сметана, парченца кайсия, сладко от малини, ананас...Поръсваме с кокосови стърготини.
Поставяме тортата в хладилник да пълното желиране на крема.