Обелете ряпата и нарежете на парчета. Обелете и нарежете главите лук на четвъртинки. Сложете в тава. Полейте с 1 с.л. зехтин, овкусете със сол и сложете във фурната на 200 С за 30 минути.
Почистете зеления боб и сложете във вряща подсолена вода за 5-6 минути. После охладете и отцедете.
Дресинг за зеленчуците - в блендер сложете доматите, магданоза, чесъна, горчицата, зехтин и смелете добре.
В блендер сложете бадемите, галетата, 1 с.л. зехтин и лимоновата кора. Пуснете блендера и превърнете сместа в трохи.
Овкусете филетата от треска със сол и намажете с разбито яйце. После оваляйте в бадемовата смес и сложете в тавичка. Отгоре леко полейте със зехтин. Печете 12 минути на 200 С.
Когато ряпата и лукът са готови, прехвърлете при зеления боб, добавете и доматения дресинг и разбъркайте. Върху тази гарнитура сервирайте готовата риба.