Измийте, подсушете и напръскайте с лимонов сок рибата. Оставете да поеме за 15 минути. После я посолете.
Измийте и почистете праза, морковите, целината и корена магданоз. Нарежете ги.
Сгорещете 50 г масло и запържете зеленчуците и магданоза.
Сипете бирата (можете да използвате светла и тъмна 50:50) към зеленчуците, разбъркайте добре и добавете натрошения бульон, лютия пипер и черния пипер, настърганата лимонена кора. Захлупете съда и оставете за 10 минути на ври на тих огън. Сложете рибата в соса и я оставете да ври за 15 минути на тих огън.
Извадете рибата и я наредете на затоплено блюдо за сервиране. Запържете брашното до златисто със 100 г масло и сипете тази запръжка при зеленчуците, поварете 2-3 минути и доовкусете.
Сервирайте рибата, залята със соса, с ориз или варени картофи.