За този метод са ви нужни две тухли - увийте ги добре с фолио.
За да приготвите пилето - почистете го добре, по желание отрежете крилцата. С ножица внимателно отстранете гръкляна - обърнете пилето с гърдите надолу, започнете да режете от едната страна на гръкляна до долу на пилето, направете същото и от другата страна.
От двете страни овкусете със сол, черен и червен пипер. Може да използвате всякакви подправки. Намажете го с 2 с.л. разтопено масло.
Сложете в голям тиган другото масло. Когато се разтопи, сложете вътре пилето с кожата надолу. Отгоре сложете двете тухли, така че да го притиснат максимално.
Сложете в загрята на 220 С фурна за 25-30 минути. После извадете и внимателно махнете тухлите. Обърнете и сложете във фурната за още 5 минути.
* За да хване хрупкава коричка, оставете за още 2-3 минути на грил.