Направете крем от маслото и олиото. Добавете ½ чаша захар, жълтъка и разбийте. Добавете 1 чаша портокалов сок, содата, бакпулвера и подправките. Разбъркайте добре.
Добавете брашното и направете меко, незалепващо тесто. Направете тестото на отделни топчета от по 5 см дълги и 2.5 см широки. Леко ги написнете с длан. Сложете в тава и печете на 180 С за 15-20 минути. Оставете да се охладят.
За сиропа: Сложете на котлона останалата захар, меда, лимонената кора, портокаловия сок и кората канела. Дръжте на слаба температура, докато потапяте всяка сладка в него. Подръжте за по 15 секунди от всяка страна.
Извадете ги и оваляйте в смлените орехи. Сервирайте веднага.