Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Франзелки с риган

2
Франзелки с риган
Източник: Таня
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Пресейте брашното, добавете маята, захарта, солта, зехтина и хладкото мляко. Замесете меко тесто (при нужда добавете брашно) и го оставете да втаса, докато удвои обема си.

  • 2

    В купичка разбъркайте ригана и смеските с едната лъжица зехтин и сол на вкус. Може да добавите подправки по ваш избор.

  • 3

    От вече втасалото тесто, накъсайте топчета. Всяко топче се разточва леко и се намазва със сместа от подправки, а след това се разтяга във форма на франзелка или каквато пожелаете.

  • 4

    Подредете в намазнена и набрашнена тава и оставете отново да втасат получените хлебчета.

  • 5

    Изпечете ги в предварително загрята на 180 С фурна до приятен загар.

продукти
Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
zvetanka ivanova
27.12.2013 | 10:02
Ще пробвам рецептата със сигурност.
1
zvetanka ivanova
27.12.2013 | 10:02
Иска ми се да ги опитам.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D