Съществуват рецепти, които са способни да предизвикат смесени чувства дори у най-разкрепостения кулинар.
По една или друга причина, подобни рецепти често се откриват във френската кухня, която безспорно се нарежда сред най-изтънчените в света.
В България динята често се комбинира със сирене, дори с хляб, но винаги в свеж вариант. Във Франция обаче я приготвят на скара и я сервират върху канапе от козе сирене.
Любопитният десерт, който всъщност може да изиграе ролята на предястие или салата, има специфичен опушен вкус и засилена сладост.
Рецептата е много лесна за приготвяне, като нейното изпълнение предразполага към експериментиране с различни сирена.
След като сте приготвили динята на скара ето така, можете да я сервирате по един от следните начини:
Поставете плода и козето сирене върху канапе от зелена салата и я поръсете с винегрет.
Нарежете динята на малки парченца и в купа я смесете с черни маслини, сирене фета и винегрет.
Сервирайте динята с тънки парченца люта чушка хапапеньо, поръсена леко със сок от лайм и щипка морска сол.
Прибавете грилованите парчета диня към плодова салата "Тропик", за да я разнообразите.
Ако сервирате една от тези салати на свои приятели, със сигурност ще ги накарате да се почувстват като гости на изискан гурме ресторант. Или като участници в експеримент на молекулярната гастрономия?