На котлона в съд загряваме олио и прибавяме доматения сос с малко пасиран чесън. Сваряваме фузили и ги отцеждаме. Слагаме в голяма тава или тепсия за печене. Покриваме с доматения сос.
Месото мариноваме в олио и черен пипер за около 30 минути. Овалваме го в брашно и пържим за 2-3 минути, колкото да се запечати. Нареждаме готовото месо върху фузилите и покриваме с панирания в брашно, яйца, галета патладжан, като преди това го отцеждаме добре от мазнината.
Следва ред нарязан на тънко бекон. Слагаме и моцарелата, като я разпределяме. Най-отгоре слагаме и настъргания кашкавал. Покриваме тавата с алуминиево домакинско фолио и печем на фурна при температура 200 С за 60 минути.
Сваляме фолиото и допичаме 10 минути. Оставяме ястието върху подложка да се охлади и пристъпваме към незабавната му консумация.
Към така приготвеното ястие може да предложим червено вино Мерло, на стайна температура. В чашите с виното слагаме по парче ябълка или дюля, за да поемат от танина.
Наздраве и добър апетит с това вкусно ястие!