Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Хелоуин и "най-страшните" рецепти - Част I

по статията работи: | 02 октомври 2014 Прочитания: 2106
Традиционни десерти с тиква
Хелоуин и "най-страшните" рецепти - Част I
Източник: Thinkstock / Guliver

Октомври месец е лишен от големи български празници, но пък за сметка на това в последния ден на месеца милиони хора по света празнуват небезизвестния Хелоуин. Разбира се, и в България има много почитатели на този забавен и донякъде страшен празник.

 

Тъй като и ние сме сред тях, няма как да пропуснем да се позабавляваме с няколко предложения за различни ужасяващи същества под формата на кексчета, бисквитки и какви ли не сладки.

 

"Trick or treat” или по наше му "пакост или лакомство" - какво предпочитате? Предлагаме ви да изберете лакомството и да останете с нас през следващия месец, за да се забавляваме заедно с най-добрите предложения за празника на Вси светии. Обещаваме, че ще има от всичко, за малки и за големи!

 

Днес ще започнем с най-известната почерпка за Хелоуин – тиквеният пай. Той е задължителен за трапезата в "страшната нощ". Като цяло тиквата, както знаем, е абсолютният символ на празника. Тя е елементът, който обединява всичко останало.

 

Да, тиквата е перфектна, когато се издълбае и се превърне в красив фенер, но е още по-уникална, когато се превърне във вкусен тиквен пай. Затова на вашето внимание предлагаме две рецепти от които ще ви се завие свят. В кръга на шегата, разбира се :) Просто ще ги обикнете от самото начало.

 

Мини тиквени пайове

 

Есента в рецепти: Тиквен пай с ябълки и орехи

 

Източник: Thinkstock

 

След тиквения пай съвсем спокойно можем да продължим към следващата страхотна рецепта с тиква. Тя е бърза, тя е лесна и е много автентична – става въпрос за тиквеното руло.

 

То чудесно допълва почерпката за Хелоуин, от която едва ли ще може да се "измъкнете". Сигурни сме, че децата ще ви помолят по най-сладкия начин да приготвите разнообразни сладкиши за тях и техните приятели. Затова запретнете ръкави и след тиквения пай се захванете с тиквеното руло.

 

Тиквено руло с млечен крем за Хелоуин

 

Източник: Thinkstock

 

На последно място, но не и по вкус, днес ще ви представим една рецепта за много сладки тиквени кексчета. Тяхното име е много необичайно за ежедневието, но е доста традиционно за Хелоуин - "паяжина". Сами се досещате, че украсата на тези мъфини ще бъде именно под формата на красивите следи от паяка.

 

Е, ако сме реалисти, тези следи не са никак красиви, особено ако трябва да ги чистим почти всеки ден от ъглите вкъщи, но пък за празника на Вси светии са доста сладки.

 

Кексчета "паяжина" за Хелоуин

Рейтинг: 4 / 5 , 222 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D