В купичка размийте маята с топла вода. Добавете захарта, разбъркайте и оставете сместа настрани.
Щом шупне, смесете маята с киселото мляко на стайна температура.
Междувременно пресейте брашното, добавете солта и направете кладенче. Изсипете шупналата мая с киселото мляко и добавете разстопеното масло.
Започнете да замесвате еластично тесто. Сложете го да втаса за около 30-40 минути в намазнена купа, покрита с кърпа или домакинско фолио.
Пасирайте босилека с малко зехтин. В купичка с ръце натрошете сиренето.
Премесете тесто отново. Разделете го на две части. Разточете и двете топки на тънки пластове с дебелина около 0.5 см.
Намажете с босилковото песто, поръсете със сирене и завийте на руло.Прехвърлете рулото в тава, покрита с хартия за печене. С остър нож нарежете рулото на малки триъгълници.
Намажете ги с жълтък и малко зехтин. Оставете ги 10-15 минути в тава да втасат.
Загрейте фурната до 200С. Поставете тавата на долен реотан и печете до златисто.
Извадете от фурната, напръскайте с малко водичка, поставете ги в друг съд и завийте добре с домакинска кърпа. Оставете ги да омекнат 10-15 минути преди сервиране.