Нарежете на тънки кръгчета стария лук и едната връзка пресен лук - на ситно.
Загрейте зехтина и в него задушете стария лук и бялата част от пресния лук за около 7 минути. После овкусете със сол.
В купа смесете брашното и зелената част на пресния лук.
В малка купичка разбъркайте маята и 1 ч.л. сол. Добавете и 80 мл топла вода. Добавете разтворената мая към брашното. Сипете и останалата вода (топла) и карамелизирания лук.
Разбъркайте добре всичко до получаване на тесто. Оставете да втасва около 1 час. После извдете върху набрашнен плот, леко разточете и навийте на руло. Сложете в тавичка и оставете да втасва още 30 минути.
Сложете в загрята фурна на 240 С за около 15 минути. Във фурната сложете и тенджера с вода, за да се създаде пара. После махнете тенджерата, намалете на 230 С и печете още 10-15 минути.