Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Хрупкави рибни филенца

20
Хрупкави рибни филенца
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарязваме рибните филета на две. Слагаме ги в купа с прясното мляко и ги оставяме за 1 час да престоят в хладилника. Млякото трябва да покрива филетата.

  • 2

    Междувременно правим панировка за рибата от двата вида брашно, солта, мащерката, черния и червения, лимонтузуто, кориандъра, чесъна, девисила.

  • 3

    Накиснатите филенца изцеждаме добре от млякото и всяко едно овалваме в панировката, като потупваме с ръце, да премахнем излишното количество.

  • 4

    Така пържим филетата в сгорещено олио за около 5 минути от всяка страна. Благодарение на млякото, стават сочни отвътре и с хрупкава коричка отвън.

  • 5

    Може да се използва и филе от пангасиус и всякаква бяла риба. За гарнитура правим картофена салата, като сваряваме картофите, добавяме им нарязан кромид и подправяме със зехтин, сол,черен пипер и оцет на вкус.

Коментари(20)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
20
Sashka Marinova
13.08.2013 | 10:34
супер филенца стават
19
тихомира илиева
03.07.2013 | 11:54
Отговор на коментар #11 от pepi damjnova:
Идеално.
18
тихомира илиева
03.07.2013 | 11:54
Чудно изглеждат.
17
Маргото
02.07.2013 | 16:49
Отговор на коментар #13 от ива:
И на мен,мнго ми допадна идеята.
16
Маргото
02.07.2013 | 16:49
Страхотни са тези филенца.
15
Margaritka
02.07.2013 | 16:03
Много добре изглеждат!
14
ива
02.07.2013 | 12:24
Отговор на коментар #11 от pepi damjnova:
Именно!
13
ива
02.07.2013 | 12:22
Доядоха ми се;)
12
pepi damjnova
02.07.2013 | 11:19
Отговор на коментар #8 от Надя:
Страхотно изглеждат.
11
pepi damjnova
02.07.2013 | 11:19
И с картофена салата чудесно се комбинират.
10
gabriela gabrielova
02.07.2013 | 08:37
Ще ги опитам и аз.
9
Надя
01.07.2013 | 17:00
Отговор на коментар #7 от Galia Ivanova:
Зависи от рибара някои не миришат изобщо.
8
Надя
01.07.2013 | 16:59
Изглеждат много вкусни.
7
Galia Ivanova
01.07.2013 | 15:20
Отговор на коментар #4 от Desislava Stoyanova:
и аз , ще пробвам , мисля че така няма да ми мирише толкова на тиня и на блато
6
работната пчела
01.07.2013 | 14:23
много ми хареса рецептата и задължително ще ги пробвам.
5
Сия Рибагина
01.07.2013 | 14:12
Отговор на коментар #4 от Desislava Stoyanova:
Пробвайте,няма да съжалявате,така рибата става много крехка и сочна:)
4
Desislava Stoyanova
01.07.2013 | 14:10
Никога не съм пробвала да накисна риба в мляко,но наистина доста модерен вариант стана напоследък, ще ги пробвам.
3
ана
01.07.2013 | 13:32
с пангасиус ще пробвам, че е евтин.
2
zvetanka ivanova
01.07.2013 | 13:17
Има грешка в името на ястието.
1
zvetanka ivanova
01.07.2013 | 13:16
Ще ги пробвам рибните филенца.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D