Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Черен кимион - лекът срещу всички болести

по статията работи: | Прочитания: 38364
Особено вълшебен, черният кимион бил използван в Древен Египет
Черен кимион - лекът срещу всички болести
Източник: Wikimedia Commons

Как ще реагирате, ако ви кажем, че има едно семенце, толкова натъпкано с лечебни съединения, че заболявания като рак и язва, както и различните хронични състояния и язви, нямат никакъв шанс? Като научна фантастика? Съвсем не.

 

Черният кимион, нямащ нищо общо с кимиона по принцип, е едно особено вълшебно растение, идващо от Азия. Използвано като панацея още от древните египтяни, свойствата на Nigella Sativa са толкова мощни, че могат да излекуват всичко, с изключение на смъртта. Поне така твърди мъдростта на древните.

 

Ако не сте чували за него, най-вероятно е защото черното семе (както още се нарича) не се споменава в модерната медицина. Защо ли, питаме си реторично.

 

Въпреки че редовно е използвано като народен лек векове наред, черният кимион не се използва от модерната фармацевтика. Ако ви е омръзнало от стандартната медицина, това черно семенце е най-доброто, което може да направите за себе си и своето тяло.

 

От 1964 година до сега има поне 458 публикувани научни изследвания, засягащи черното семе, според данни на GreenMedInfo.com. Резултатите от тези изследвания потвърждават това, което източната медицина и южноафриканските култури знаят от векове. Отново според същата страница, растението има следните невероятни свойства: болкоуспокояващи, антибактериални, противовъзпалителни, противоязвени, антихолинергични, противогъбични, антихипертензивни, антиоксидантни, спазмолитични, антивурисни, хипотонични, антидиабетични и много други!

 

Иначе се знае, че черният кимион страшно облекчава симптомите на острата ангина. Освен това, той предотвратява евентуални здравословни проблеми при хора, работещи с химически оръжия. Добрите новини не свършват тук – черният кимион помага при пациенти, развили зависимост към опиати, облекчава симптомите при алергични ринити, лекува диабет тип 2, помага при астма, намалява кръвното налягане, предотвратява епилептичните пристъпи и елиминира гъбичките.

 

Много проучвания сочат, че черното семе е вероятно най-мощното естествено оръжие срещу рака. Много научни тестове доказват, че растението може да помогне в борбата с рака на дебелото черво, както и при други типове ракове образувания. Превантивното приемане на черен кимион или масло от черен кимион е ключът към здравето.

 

Тъй като има приятен пикантен вкус, черният кимион може да бъде поръсван върху различни храни, а маслото да бъде използвано в овкусяването на салати. Семената му могат да бъдат смлени и прибавени към вода, която да се пие.

 

Особено любопитно е, че в Стария завет е отредено важно място за черния кимион, като дори е описан начина за добиване на масло от него.


Не забравяйте магичните свойства и на нара, хвойната и целината.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Малки кашкавалени соленки :)
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !