Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Черешов пай от Туин Пийкс

15
Черешов пай от Туин Пийкс
Източник: Люси Евтимова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
80 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Започваме с направата на тестото, тъй като ще е необходимо да престои малко в хладилник. За целта омесваме брашното, маслото и пудрата захар в купа, докато достигне консистенцията на мокър пясък.

  • 2

    След това добавяме разбитото предварително с водата яйце към сухата смес и разбъркваме внимателно, докато се хомогенизира. Полученото меко тесто увиваме в опаковачно фолио и оставяме за минимум 30 минути в хладилника.

  • 3

    През това време се залавяме с почистването на черешите от костилките. След като ги почистим, слагаме черешите, захарта и кората на лимона (рендосана) в подходящ съд на средна темпратура на котлона. Добавя се и една супена ванилия и се разбърква периодично, докато черешите се варят.

  • 4

    След около 5-10 минути, или когато черешите започнат да омекват, прибавете разтвореното в лимоновия сок нишесте към тях.

  • 5

    Продължавайте да бъркате, докато сместа се сгъстява дотолкова, че да може да стои в пая, без да изтича, когато се нареже, или да е с консистенцията на гъсто сладко.

  • 6

    След като черешите са готови, махнете ги от огъня и оставете да изстинат. През това време разточете кората за пая.

  • 7

    За целта го разделете на две полуеднакви половини, като малко по-голямата използвате за основата на пая. Разточете кората и я оформете, като леко накъдрите краищата. Аз използвах тавичка с размери около 20 см в диаметър. Изсипете черешовата смес.

  • 8

    С втората част от тестото оформете украсата на пая, като можете да изберете шарки по желание.

  • 9

    Така оформения сладкиш можете да намажете с разбито яйце и една супена лъжица мляко (по желание), като след това поръсите обилно с бяла захар. Печете в предварително загрята фурна на около 180 С, докато паят се зачерви.

  • 10

    Още снимки и инструкции ви очакват тук.

продукти
Подобни рецепти от форума
Коментари(15)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
15
Borislava Todoroff
23.06.2013 | 14:06
Пая е страхотен! Препоръчвам го горещо, дори на домакини без опит! Честичко си го правя, особено в комбинация с ягодово сладко. А за да не е твърде течна плънката, винаги смилам и прибавям към нея няколко бисквити "Закуска". Приятен апетит на всички!
14
elena atanasova
11.06.2013 | 21:24
Ще го направя, направо ме съблазни.
13
Отговор на коментар #10 от Velinaa:
И да не е чак толкова майсторски приготвен пак ще е много вкусен:)
12
Много ми хареса предложението,ще си го приготвя.
11
кати
11.06.2013 | 14:06
Искам да го опитам това, а няма да мога да си го направя:(
10
Velinaa
11.06.2013 | 10:50
чудесен пай . стискайте палци да го направя толкова страхотен както на снимката :)
9
pepi damjnova
11.06.2013 | 09:39
Отговор на коментар #4 от работната пчела:
Как няма като толкова добре изглежда.
8
pepi damjnova
11.06.2013 | 09:39
Много ми се дояде такъв пай.
7
poli asenova
10.06.2013 | 21:52
Ами на мен също ми хареса черешовият пай.
6
ива
10.06.2013 | 14:51
Предлагам авторката да каже къде е, ние да се изсипем с продуктите и да ни направи една такава вкусотия.
5
ива
10.06.2013 | 14:50
Отговор на коментар #4 от работната пчела:
Да, бройте и мен.
4
работната пчела
10.06.2013 | 14:45
Доста станахме феновете на този пай !:)
3
Silviq Milenova
10.06.2013 | 14:41
Отговор на коментар #2 от Desislava Stoyanova:
наистина изглежда невероятно :) влюбих се в снимката
2
Desislava Stoyanova
10.06.2013 | 14:32
оле, тази божествена рецепта,не е истина просто,че е толкова красиав :)
1
Nadia Tsaneva
10.06.2013 | 14:04
Ще я пробвам,изглежда невероятно вкусно.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...