Сложете пилето, нарязано на парчета в купа. В друг съд сложете 1 с.л. зехтин, 2 с.л. мед, чесъна, малко сол и пипер. Смесете добре. Сложете при пилето и го разбъркайте, за да се покрие добре с подправките. Оставете за 2 часа да се маринова пилето.
Накиснете дървени шишчета във вода, сложете по 4-5 парчета пиле на всяко шишче.
Загрейте в голям тиган (може и грил) 2 с.л. зехтин. Сложете шишчетата и гответе за по 4-5 миути от всяка страна.
Сервирайте с млечен сос и парчета лайм по желание.
За соса: смесете млякото, останалия зехтин, лука, останалия мед, сока от лайма, малко сол и пипер на вкус. Разбъркайте добре и сложете в купа за сос.