Бисквитите се смилат в блендер на прах. Към тях се добавят разтопеното масло и меда. Полученото тесто се разстила на дъното на форма с отделящ се ринг и се натиска с длан, докато стане на много плътен, гладък и равен блат.
Оставя се в хладилник да стегне.
10 грама желатин се смесва със 50 мл студена вода, изчаква се да набъбне, след което на водна баня се разтваря.
Крема сиренето се разбърква с пудрата захар, добавя се сметаната, бърка се до получаване на гъста гладка смес, добавя се и разтвореният желатин.
Тази смес се излива върху бисквитения блат, като се разпределя равномерно и се оставя в хладилник да стегне за 1 час.
Другият желатин се разтваря по същия начин и се добавя към сладкото от боровинки, изсипва се върху кремовата смес и се разпределя и заглажда.
Оставя се в хладилник за още 2 часа, докато стегне.
Желатин може да не се използва, ако кейкът се приготви и остави едно денонощие в хладилник. Но ако се консумира същия ден, възможно е да се разпадне при нарязване. Затова стегнете го с желатина.