Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Чорба от лапад

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 3.2
(базиран на 10 отзива)
време
40 мин.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Почистете, измийте и нарежете на ситно лапада
  • 2 Задушете в тенджера пресния лук с олиото
  • 3 Когато водата му се изпари, добавете червения пипер
  • 4 Долейте вода
  • 5 Варете така сместа 10 минути
  • 6 След това прибавете лапада и с него варете чорбата още 8-10 минути
  • 7 Добавете още топла вода, сол на вкус, ориза (фидето) и нарязани листа джоджен
  • 8 Доварете чорбата до готовност на ориза
  • 9 Счукайте чесън с една щипка сол и добавете киселото мляко
  • 10 Разбийте сместа хубаво и с нея застройте чорбата след снемането йот котлона
  • 11 Сервирайте я топла.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !