Изчистеният и измит шаран се нарязва на парчета.
Рибата се залива със студена вода, колкото да я покрие, добавят се морковите, лука, магданоза и няколко зърна черен пипер и всичко се вари.
Сварената риба се изважда от бульона и се нарежда върху голяма плоска чиния, а върху всяко парче се слагат по едно резенче лимон, кръгче варено яйце и малко магданоз.
Бульонът, в който е сварена рибата, се прецежда и се вари, докато се изпари една трета от него.
Охлажда се и се прецежда през тензух.
Към бульона се добавя накиснатия в студена вода желатин.
Стафидите се варят в меда и след като кипнат, леко се охлаждат.
Смесват се медено-стафидената смес и бульона и с получения сос се залива шарана.
Оставя се в хладилник да се стегне.