Разбийте яйцата и захарта до пухкава консистенция. Добавете последователно киселото мляко, олиото и последно настърганата кора от портокал. Разбъркайте.
Последователно добавете и предварително смесените сухи съставки: бакпулвер, ванилиите и брашно. Разбийте отново добре.
В отделна купа отделете 1/3 от сместа и добавете какаото. Разбъркайте добре сместа, за да не останат малки бучици какао.
Напълнете два сладкарски шприца с бялата и кафявата смес, като към бялата смес добавете стафидите.
В намазнена и леко набрашнена форма за кекс започнете да редувате смесите по следния начин.
С помощта на шприц първо поставете бяла точка (с големина на орехче) в центъра на формата, после върху бялата точка (в центъра) поставете малко от кафявата и така редувайте сместа до изчерпване. Трябва да се получи нещо като зебра.
Печете в предварително загрята до 190- 200 С до готовност (около 40-45 минути).
За глазурата разбийте сладкарската сметана с пудра захар. Покрийте изстиналия кекс с глазурата и поръсете с цветни пръчици.