В купа се смесват сухите съставки-брашно, захар ,какао, бакпулвер и ванилена захар.
След което, се прибавят майонезата и водата. Разбърква се с вилица. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма.
Намазва се със заквасената сметана, разбита съвсем леко с пудрата и ванилена захар.
Заглаждате добре.
Отгоре внимателно се излива глазурата.Тя се приготвя като течната сметана се кипва.
Отстранява се от огъня и се добавят шоколадът (начупен на блокчета) и кравето масло.
Разбърква се до гладък крем.Така приготвения ганаш, още топъл, се излива върху загладената сметана.
Тортата се охлажда в хладилник, най-малко 12 часа. Изважда се и тогава се разкопчава формата.
Украсата е според вашия вкус и въображение!
Да ви е сладко!