Фурната се загрява на 180 С. Сухите съставки за блата (брашно, 200 гр. захар, какао, сода, бакплувер) и мокрите (яйца,олио,кис.мляко) се смесват отделно. Мокрите се добавят към сухите и се разбърква до хомогенна смес.
Добавяме рома и изсипваме сместа в намаслена и поръсена с какао форма за торта (20см). Печем около 40-45 минути, до готовност. Охлаждаме блата и го режем на 2.
Шоколадът разтопяваме на водна баня или в микровълнова на ниски градуси. Добавяме го към сметаната и добавяме останалата захар. Охлаждаме муса.
В красива чиния слагаме 1 блат и намазваме с муса. Добавяме 2-ри блат и отново намазваме с шоколадовия мус. Украсяваме по желание с ядки и други.