Приготвяне на блата:
Отделят се белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол. Жълтъците се разбиват отделно със захарта (1 ч.ч.) и водата. Към тях се прибавя брашното, пресято заедно с бакпулвера. Внимателно се прибавят белтъците. Сместа се изсипва в намаслена и поръсена с брашно кръгла тава. Блатът се пече до готовност. След като изстине, се нарязва на 3 блата.
Кремът на доктор Йоткер се приготвя по указанията. От сметаната и шоколада се приготвя ганаш.
200 мл. от сметаната се затоплят и в нея се слага натрошения шоколад. Бърка се, докато шоколадът се разтопи. Сместа се оставя да изстине и се прибира в хладилник, докато сместа стегне. След това с миксер се разбива до гъст крем.
Оформяне на тортата:
Най–отдолу се слага блат, който се напоява със сок от компот или, в моя случай, с прясно мляко с ванилия и захар. Слага се половината от крема тирамису. По желание, може да се сложат плодове (банани). Слага се втория блат и отново се напоява.
Добавя се половината от крема ганаш. Отново блат, отново крем тирамису. Слага се третия блат. Намазва се с течен шоколад и отгоре - останалото от крема ганаш.
Останалите 300 милилитра сметана се разбиват със захар и ванилия (може да се добави и какао на прах) на сняг. Върху и отстрани на тортата се шприцова от сметаната. Поръсва се с настърган шоколад. Оставя се в хладилник да стегне хубаво.