Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване.
Прибавяме останалите продукти към тях и бъркаме добре.
Разбиваме белтъците на сняг.
Прибавяме ги към сместа, слагаме орехите накрая, като бъркаме с дървената лъжица.
Разделяме сместа на две и печем блатовете, в загрята фурна на 180 С.
Изваждаме блатовете и ги оставяме да изстинат добре.
Чистото масло оставяме, на стайна температура, да омекне.
Прибавяме, на тънка струйка, прясното мляко, при непрекъснато бъркане.
После добавяме пудрата захар, какаото и рома.
Разбиваме, много добре с миксера, крема, до получаване на еднородна гладка смес.
Намазваме първия блат с целия крем.
Поставяме втория блат върху него и мажем със сладко от кайсии.
Заливаме с шоколадовата глазура.
Разтопяваме на водна баня шоколада, като внимаваме да не заври.
Към него прибавяме какао и течен маргарин. Разбъркваме добре с дървена лъжица.
Поливаме, бавно сместа върху тортата, отгоре и отстрани.
Оставяме за 24 часа в хладилника. После аранжираме по желание
със сметана и пурички.