Брашното, двата вида захар, какаото, содата, бакпулверът и солта се смесват и разбъркват добре с готварска тел.
В друга купа се разбъркват добре и останалите продукти – яйцата, айрана и олиото. Тази смес се добавя към сухите съставки и отново се разбърква добре. Към всичко това накрая се прибавя и горещото кафе.
Бърка се, докато се получи еднородна смес.
Не се притеснявайте, че сместа е прекалено течна, точно на това се дължи сочността на блатовете.
Разделя се сместа в 3 купички по равно. Печем сместа на три блата в тавичка с диаметър 26 см, намаслена и покрита с хартия за печене. На всеки блат по 15 минути във фурна, загрята на 180 С.
След като се изпекът блатовете, не се отделят от хартията, защото са ронливи, а се поставят върху подноса, отлепва се хартията, маже се с крема за сладкиши на др. Йоткер, поръсва се със стафиди, предварително накиснати в чаша ликьор за около 1 час.
Поставя се следващия блат, отлепва се хартията, нареждам тънко нарязани кръгчета банан, маже се с бита сметана, поставя се и третия блат и отгоре се украсява.
Отсрани съм добавила начупени бадемови ядки.