В съд с тефлоново покритие слагате 200 мл. сладкарска сметана и 50 мл. бейлис да кипнат.
В отделен съд начупвате 200 гр. тъмен или млечен шоколад ( аз използвах млечен ).
Когато бейлисът и сметаната кипнат, заливате със сместа шоколада и бъркате до пълното му разтопяване. Оставяте на страна малко да се охлади и след това прибирате за около 1 час във хладилника. И след това го разбиваме на пухкав крем.
Вземате един пакет шоколадови (ванилови) блатове.
Сиропираме първия блат и слагаме крем, процедурата се повтаря е с 2 блат( аз лично, в крема на втория блат прибавям нарязан на малки купчета млечен шоколад) и накрая покриваме с третия блат.
Ако имате ринг е хубаво на пристегнете тортата в него, ако нямате може да използвате кухненско фолио като я обвиете цялата. ( Аз лично я оставям за 1 денонощие във хладилника, така самата торта се овкусява по добре, но ако нямате време, я оставете поне за няколко часа).
След това аз си правя ганаш от 100 гр млечен шоколад и около 150-200 мл. сладкарска сметана.
Разтопявам шоколада на водна бяня или в микровълновата фурна през това време разбивам сметаната на пухкав крем и при постоянно бъркане прибавям шоколада.
С този крем измазвам цялата торта. След това поръсвам страните с филирани бадеми и оставям в хладилника за малко.
През това време измивам и подсушавам 500 гр. ягоди, които използвам за украса на тортата.