Фъстъченото масло се разтопява на водна баня. Прибавя се шоколадът и се разбърква до хомогенизиране. Оставят се да се охладят до стайна температура.
С миксер се разбиват 2 яйца и белтъците, като постепенно се добавя и кафявата захар. Към разбитата смес последователно се добавят вече охладената шоколадова смес и сока от портокал.
В отделна купа се смесват брашното, царевичното нишесте и бакпулвера, след което постепенно се прибавят към останалата смес с леко разбъркване.
Сместа се разделя в 16 формички за мъфини. Пече се 20-25 минути при 160 градуса. След като се извадят от фурната, се оставят да се охладят и се намазват с тънък слой желе (вида е по желание).
Сварява се сладкарски крем: прясното мляко се загрява заедно със захарта. През това време се разбиват 2-та жълтъка с 2-3 лъжици студено прясно мляко. Добавя се и брашното. Сместа се добавя към топлото вече мляко, като се разбърква внимателно (отстрани на котлона). След като се сгъсти се изсипва в плитка тавичка и се покрива с домакинско фолио, за да изстине.
Разбива се добре сметаната и към нея се добавя вече охладения сладкарски крем. Аранжира се според случая и желанието ;) Добър апетит!