Фурната се загрява до 180 С.
Плодовете от компота се отцеждат и се нарязват на едри парчета.
Овалват се в брашно.
Заедно се пресяват брашното, какаото, солта и бакпулвера.
Разбиват се яйцата със захарта, добавя се маслото.
Към сместа се добавя брашното с останалите съставки и една ванилия.
Накрая се добавят и плодовете от компота.
Тестото се изсипва в кейкова форма с дупка в средата.
Пече се 30 минути или докато клечка, забодена в сладкиша, не излезе суха, без полепнало по нея тесто.
Готовият сладкиш се охлажда върху решетка.
Приготвя се глазура: сметаната се загрява почти до кипване и в нея се слага начупен шоколад.
Сместа се разбърква до пълното стопяване на шоколада и се разбива с миксер, докато леко се сгъсти.
Глазурата се нанася върху изстиналия венец и преди да се стегне напълно, отгоре се украсява с половинки захаросани череши.