Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Шоколадов чийзкейк с ягоди

Шоколадов чийзкейк с ягоди
Източник: Юлия Петрова-Цветанова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Използва се форма с диаметър 20 см.

  • 2

    Кракерите се смилат на ситни трохи. Може да се натрошат и на ръка, просто става по-бавно. Към тях се добавя разтопеното масло, рома и 1 с.л. от течния шоколад. Разбърква се хубаво.

  • 3

    Дъното и стените на форма за сладкиши с откопчаващи се страни, се застилат с хартия за печене. С помощта на лъжица се разпределя сместа в тавичката, като се прави и борд по стените, който да служи за ограничител на пълнежа.

  • 4

    Пече се в предварително загрята фурна, на 180 С за 15 мин, или докато ръбчетата покафенеят. Оставя се настрана да се охлади, като фурната не се изключва!

  • 5

    През това време се приготвя пълнежа, като крема сиренето се разбива заедно със захарта (без 1 с.л.) , до пълното й усвояване. След това се добавя яйцето и се разбърква отново до хомогенност. Сместа се разделя на две части.

  • 6

    Едната се разпределя върху вече охладената основа. Към втората част се добавя течния шоколад, разбърква се добре и се изсипва върху първия слой. Заглажда се добре с нож или лъжица. Връща се във фурната и се пече 20 минути.

  • 7

    Може да ви се стори, че пълнежът е недопечен и леко "подвижен", но така трябва да бъде. Ако се препече, ще стане твърде сух. Оставя се върху решетка да се охлади.

  • 8

    Ягодите се измиват, нарязват и подреждат върху чийзкейка. Желатинът се приготвя според указанията на опаковката. В случая се разтваря в 100-150 мл вода и се оставя за 10-15 мин да набъбне. След това се добавя лъжицата захар и по желание 1 с.л ром. Загрява се на водна баня до пълното му разтопяване. Важно е да не се допуска водата да завира. С лъжица се заливат плодовете.

  • 9

    Задължително трябва да престои в хладилник поне за 8 часа. Всъщност, това е най-трудната част – чакането :) Да ви е сладко!

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...