Изчистете щуката от люспите и вътрешностите, измийте я и я подсушете. Нарежете я на малки парчета, напръскайте ги с оцет и ги оставете 30 минути да го поемат, после го посолете.
Запържете на силен огън в 100 грама масло да хванат коричка и после пържете 20 минути на умерен огън.
За соса: Изпържете почистените и нарязани на филийки печурки в 20 грама масло. Разтопете 30 грама масло в тенджерка, добавете брашното, разбърквайки, сипете бульона и оставете да заври, като постоянно бъркате, за да не се образуват бучици, после варете 5 минути на тих огън, като не преставете да бъркате.
Добавете печурките, каперсите и нарязаните на ситно филета аншоа и варете още 5 минути. Смесете разбития жълтък и сметаната, подправете със сол, черен пипер и бяло вино на вкус.