Свинските джолани са без кожа, ако имат кожа, в нея се правят разрези, за да се сложат добре подправките до месото.
В купичка се поставя зехтин, соев сос, вино и оцет. Към тях се добавя розмарин, риган, мащерка, кимион, червен пипер, черен пипер и всичко се разбърква.
Булюнчето се разтваря в 300 мл вода.
Джоланите се намазват със сместа от подправки, като хубаво се втрива в месото, поставят се в глинен съд.
Върху всяко се поставя по лъжица мед и се посоляват.
Слага се бульона до половината на джоланите, като се внимава да не се полива върху тях.
Слагат се скилидките чесън и зрънцата бахар, възможно е от сместа с подправките да ви е останало малко, добавете я и нея.
Затваря се с капак и се пече 2 часа на 170 С, след което се продължава още 1 час на 190 С.
Поднасят се с гарнитура по избор.