Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Ябълков пай на рози

8
Ябълков пай на рози
Източник: Марианна Калинкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В купа се смесват 150 г брашно, смлените орехови ядки и пудрата захар. Прави се кладенче и се добавят останалите продукти – разтопеното масло, разбитото яйце и 1 бр ванилия. Омесва се меко тесто.

  • 2

    Изчакайте 5 минути и разточете кръг с диаметър на формата, директно върху хартия за печене. Покрийте дъното и стените на формата, притискайки тестото с пръсти. Сложете формата в хладилник, да стегне тестото, докато подготвите ябълките и крема.

  • 3

    Ябълките се измиват и с V-образно ренде се оформят тънки лентички. Полейте получените лентички с лимоновия сок, за да не потъмнеят, докато подготвите крема.

  • 4

    В подходяща тенджера се налива прясното мляко. Затопля се на умерен огън.

  • 5

    В купа се смесват жълтъците, кафявата захар и останалото брашно – 100 г, и се разбъркват до хомогенност.

  • 6

    Когато млякото заври, с непрекъснато бъркане внимателно се добавя към жълтъците и захарта. Всичко се връща обратно в тенджерата и се вари до сгъстяване, при непрекъснато разбъркване.

  • 7

    Поръсете ябълките с малко кафява захар за карамелизиран ефект.

  • 8

    Печете в силно загрята фурна на 180 С около 30-40 минути.

  • 9

    Извадете от фурната и с помощта на четка, глазирайте ябълковите рози с плодов сироп. Да ви е сладко.

Коментари(8)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
8
kalinka kalinkova
28.02.2014 | 10:37
Обичам ябълков пай.
7
Silviq Milenova
27.02.2014 | 17:01
Много красиво :)
6
stefaniika koleva
27.02.2014 | 13:41
Красиво се получава и несъмнено много вкусно.
5
Отговор на коментар #4 от gabriela gabrielova:
Страхотно. Радвам се, Габи:)
4
gabriela gabrielova
27.02.2014 | 11:26
Отговор на коментар #2 от elena atanasova:
Аз го пробвах, много ми допадна на вкус.
3
gabriela gabrielova
27.02.2014 | 11:26
Чудесен е този десерт.
2
elena atanasova
26.02.2014 | 08:40
Бих пробвала да го приготвя.
1
elena atanasova
26.02.2014 | 08:40
Изглежда вкусен десерт.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...