Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Ягодов пай за влюбени

10
Ягодов пай за влюбени
Източник: Denitsa Dianova Mircheva
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарязваме ягодите на парченца и ги поръсваме със захарта. Оставяме ги да пуснат сока си, като през това време приготвяме тестото.

  • 2

    Смесваме маслото с пудра захарта и ванилиите. Пресяваме брашното и го добавяме, заедно с яйцето. Омесваме тесто.

  • 3

    Завиваме тестото във фолио за свежо съхранение и го оставяме в хладилника за около 1 час.

  • 4

    Оставяме да се охлади.

     

  • 5

    След като тестото е престояло в хладилника 1 час, го изваждаме и разделяме на 2 равни части.

  • 6

    Разточваме едната част и я поставяме в съда, в който ще печем (аз използвах капак на йенска тенджера). Пробиваме дупки с вилица.

  • 7

    Поръсваме със смлени бисквитки и равномерно разпределяме ягодовия пълнеж.

  • 8

    Разточваме и втората част от тестото и от него, с помощта на сърцевидна формичка за тесто, изрязваме сърчица, които намазваме с белтък и подреждаме така, че да покрият пълнежа.

  • 9

    В средата оставяме дупка, за да може парата да излиза свободно по време на печене.

  • 10

    Печем ягодовия пай в предварително загрята до 180°C фурна 20 минути само отдолу, а след това още 20 минути едновременно отгоре и отдолу (или общо 40 минути).

Подобни рецепти от форума
Коментари(10)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
10
Петя Иванова
13.02.2014 | 14:54
Ехх , голяма любов голямо чудо :)
9
кати
17.07.2013 | 12:41
С мармалад ще стане ли?
8
Деница Мирчева
12.04.2013 | 09:49
Отговор на коментар #7 от Etty Levy:
Сока не се изцежда. Нишестето разтворете във 1/2 чаша вода. Изсипвате ягодките в тиган или тенджера (каквото ви е по-удобно) и към тях добавяте водата с разтвореното в нея нишесте. Така варите 10тина минути
7
Etty Levy
07.04.2013 | 16:07
Да, много добре изглежда, но имам въпроси: 1. Изцежда (изхвърля) ли се сока от ягодите или се използува? 2. Къде се добавя царевичното нишесте? 3. Къде се добавя водата? - 1/2 чаша
6
Etty Levy
07.04.2013 | 16:06
Да, много добре изглежда, но имам въпроси: 1. Изцежда (изхвърля) ли се сока от ягодите или се използува? 2. Къде се добавя царевичното нишесте? 3. Къде се добавя водата? - 1/2 чаша
5
poli asenova
05.04.2013 | 18:12
Ще трябва да се направи този пай.
4
pepi damjnova
05.04.2013 | 10:08
Много хубав пай.
3
gabriela gabrielova
04.04.2013 | 18:34
Чудесно изглежда този пай!
2
Аламинут
04.04.2013 | 10:54
Много вкусно ми се вижда .
1
Гергана Минчева
04.04.2013 | 10:10
Страхотен пай :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...