Нарязваме ягодите на парченца и ги поръсваме със захарта. Оставяме ги да пуснат сока си, като през това време приготвяме тестото.
Смесваме маслото с пудра захарта и ванилиите. Пресяваме брашното и го добавяме, заедно с яйцето. Омесваме тесто.
Завиваме тестото във фолио за свежо съхранение и го оставяме в хладилника за около 1 час.
Оставяме да се охлади.
След като тестото е престояло в хладилника 1 час, го изваждаме и разделяме на 2 равни части.
Разточваме едната част и я поставяме в съда, в който ще печем (аз използвах капак на йенска тенджера). Пробиваме дупки с вилица.
Поръсваме със смлени бисквитки и равномерно разпределяме ягодовия пълнеж.
Разточваме и втората част от тестото и от него, с помощта на сърцевидна формичка за тесто, изрязваме сърчица, които намазваме с белтък и подреждаме така, че да покрият пълнежа.
В средата оставяме дупка, за да може парата да излиза свободно по време на печене.
Печем ягодовия пай в предварително загрята до 180°C фурна 20 минути само отдолу, а след това още 20 минути едновременно отгоре и отдолу (или общо 40 минути).