Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Яребици с вино

Яребици с вино
Източник: Thinkstock/Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Намажете отвън и отвътре аребиците със сол и пипер. Овийте ги с резенчета бекон. сгорещете маслото в тенджера и запържете яребиците от всички страни.

  • 2

    Обелете лука, нарежете го на четвъртинки и го запържете с аребиците, после градинския чай и виното. Задушавайте яребиците за 45-60 минути, като ги поливате периодично със соса и доливате вино или вода, ако е необходимо.

  • 3

    Срежете яребиците надве, наредете ги в плато и ги запазете топли.

  • 4

    Разредете с малко вода соса от готвенето, прецедете го и го оставете да заври.

  • 5

    Смесете брашното със сметаната и сгъстете соса с тази смес. Подправете със сол, пипер и вино.

  • 6

    Сервирайте яребиците със соса и с картофени крокети или брюкселско зеле. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D