В тенджера слагате около 1.5 л вода да заври. Разрязвате кебапчетата през средата на две, всяко парченце овалвате в брашно и го пускате във врящата вода.
След като поврят 6-7 минути ги изваждате, като не хвърляте водата, в която са врели кебапчетата.
В подходяща тенджера си слагате олиото и прибавяте чушките, нарязани на парченца, настъргания морков, лука, нарязан на полумесеци и картофите на парчета, според вашите предпочитания.
Слагате на котлона да се задушат под капак, като бъркате, за да не залепнат. След като омекнат зеленчуците, добавяте червения пипер, разбърквате и прибавяте настъргания домат (може да използвате и домати от консерва).
След като поври 2-3 минути, заливате зеленчуците с водата, в която сте варили кебапчетата. Посолявате на вкус и, по желание, овкусявате с чубрица, черен пипер и кимион, и оставяте да покъкри на тих огън 10 минутки.
Прибавяте кебапчетата и оставяте да поври още 5 минути. Ако обичате по-гъсти яхнии, може да си сгъстите соса с 1 с.л. брашно, размита с малко водичка, и да оставите да поври 3-4 минути.
Пояснение: Можете да приготвите яхнията и с кюфтета.