Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Джинджифил

по статията работи: | Прочитания: 4677 7
От хилядолетия насам джинджифилът се използва като подправка и лекарство
Джинджифил
Източник: sxc.hu

Джинджифилът е растение, чийто корен се използва за храна, лекарство и подправка. Произхожда от общо растително семейство заедно с куркумата, кардамома и земната ябълка.

 

От хилядолетия насам джинджифилът се използва като подправка и лекартво. Едно от най-известните му медицински приложения е при лекуване на храносмилателни проблеми, болки в корема, хрема и диария.

 

Това се дължи на високите нива на джинджерол – силна съставка, която му придава този остър вкус и действа противовъзпалително в тялото.

 

Коренът има едновременно влакнеста и твърда структура, която е богата на сок и масла. Това го прави подходящ за настъргване и добавка към всяко едно ястие или салата.

 

Множество изследвания откриват оптимистични прогнози относно действието на джинджифила върху рака на яйчниците и рака на дебелото черво. Въпреки че са нужни още изследвания, вероятно джинджифилът има способността да елиминира раковите клетки.

 

Можете да консумирате чудния корен като подправка в азиатски кърита, като добавка в дресинга за салата, на чай или на сок, в комбинация с мед и лимон.

Коментари(7)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
7
ана
01.04.2013 | 13:43
никога не съм опитвала.
6
Отговор на коментар #2 от Borislava Tihomirova:
Хубаво е , но с мярка :)
5
Много интересна подправка , но яз рядко я използвам .
4
Анелия Петрова
01.04.2013 | 09:22
Отговор на коментар #2 от Borislava Tihomirova:
На мен много ми харесва . Нищо не ти пречи да опиташ :)
3
Анелия Петрова
01.04.2013 | 09:22
Много интересна подправка , която аз много обичам .
2
Borislava Tihomirova
29.03.2013 | 16:15
никога не съм използвала това растение в манджите си ама май е много хубаво
1
Бела Дона
29.03.2013 | 14:26
Много интересна статия .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...