Рецептата е част от надпреварата "Рецепти с кайма и кълцано месо".
Каймата се омесва с 1 глава ситно нарязан лук, 1 яйце, сол, черен пипер и чубрица.
В намаслена тава със свалящи стени оформяме каймата на голямо кюфте и печем в умерена фурна до готовност.
Картофите се сваряват, обелват се, намачкват се и се разбъркват с прясното мляко. Слага се сол на вкус. Сместа трябва да стане на пюре.
Гъбите се задушават в загрята мазнина с щипка сол и черен пипер. Краставичките се нарязват на малки кубчета.
Върху изпеченото кюфте се нареждат ред гъби, ред кисели краставички и картофеното пюре. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал. Връща се във фурната и се запича само отгоре, докато кашкавала се зачерви. Може отгоре да се украси с кръгчета кисели краставички или моркови, наредени като цвете в средата с маслинка и клонки магданоз