Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Сърчица

9
Сърчица
Източник: Валя Славкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Свинската мас и захарта се разбиват с вилица или с тел, прибавят се яйцата и ванилията.

     

  • 2

    От сместа и брашното се замесва твърдо тесто.

  • 3

    Разточва се на лист с дебелина 5 мм. и се нарязват с форми за сладки с различна големина.

  • 4

    С помощта на сламка, в някои от сърчицата може да се направи отвор в единия край. След изпичане, през отвора може да се прекара панделка за аранжиране.

  • 5

    Върху хартия за печене се пекат на 200⁰С около 15 мин.

  • 6

    Част от сърцата могат да се украсят с шоколадова глазура или да се поръсят с кристална захар.

  • 7

    От дозата излизат около 60-70 бр.

продукти
Коментари(9)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
9
kalinka kalinkova
16.02.2013 | 10:11
За по специален повод са много добре.
8
poli asenova
15.02.2013 | 14:05
Колко сладички изглеждат само..
7
pepi damjnova
15.02.2013 | 08:35
Вкусотийка.
6
gabriela gabrielova
14.02.2013 | 23:37
Ако не знаете че в тях има мас няма да познаете ,убедена съм.
5
zvetanka ivanova
14.02.2013 | 22:23
Отговор на коментар #3 от Desislava Stoyanova:
Съвсем друг става вкуса от свинската мас.
4
Nina Stanislavova
14.02.2013 | 16:07
точно за празника ще ги направя
3
Desislava Stoyanova
14.02.2013 | 15:21
Истина е това за свинската мас, вярно,че стават още по-калорични,обаче вкусът им е божествен,спор няма, а и подобни неща се ядат рядко,така че може да се поглезим в името на хубавия вкус :)
2
Hugo Reyes
13.02.2013 | 21:55
Изобщо не е опасна свинската мас. Ако е прясна и е приготвена както трябва, вкуса е превъзходен. Не случайно се ползва в много сладкарски рецепти. Престраши се и пробвай! Може пък да ти хареса! :)
1
тихомира илиева
13.02.2013 | 18:10
Изглеждат добре, но аз не ползвам мас.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...