Смесете 1/3 чаена чаша вода с млякото и солта. Изсипете брашното върху масата и направете дълбоко кладенче.
Постепенно прибавяйте млякото водата постепенно, сложете и яйцето. Замесете тесто, като накрая сложете олиото.
Разточете тестото много тънко. С помощта на чаша или формичка, изрежете кръгчета.
Върху всяко пелменче сложете малко пълнеж.
*Можете да го приготвите от равни части свинска и телешка кайма, овкусена със сол, черен пипер и лук.
Краищата на "мини питката" защипете, така че да се получи полумесец.
В алуминиева тенджера кипнете подсолена вода и започнете да пускате пелмените в нея. Когато изплуват на повърхността, ги извадете.
Поднесете ги веднага с масло, оцет, сметана или горчица.