Месото се сварява в тенджера под налягане заедно с корена магданоз, дафиновия лист и морковите.
Месото се изважда и обезкостява. Телешкото се накълцва на дребно.
Премахват се дафиновия лист и корена магданоз.
В същия бульон се сварява ситно нарязаното пушеното месо или шунка. Връща се обезкостеното пилешко месо и парчета телешко.
Подправя се на вкус.
Дребно нарязаният лук и брашното се изпържват с кравето масло, разреждат се с бульон и се изливат в тенджерата със солянката.
След това се добавят ситно нарязаните кисели краставички, маслини и сварените моркови. Оставя се да кипне и се вари на тих огън 10-15 минути.
Сервирайте солянката топла с резенчета лимон, ситно нарязан магданоз и сметана по желание.
Приятен апетит :)