За крутоните: 2 големи скилидки чесън, щипка сол, 3 с.л. зехтин, 2 ч.ч. нарязани на кубчета багети (може да използвате и обикновен хляб).
Комбинирайте всички съставки в купа и разбъркайте до пълното им миксиране. Поставете хартия за печене върху тавичка и запечете крутоните до приятно златисто.
За салатата: Сварете яйцето за не повече от 1 минута. Извадете от водата и оставете да се охлади.
Смесете соса Уорчестър, лимоновип сок, чесъна, солта и черния пипер, аншоа и каперсите в купа. Счупете яйцето и го прибавете към сместа. Разбъркайте внимателно.
Внимателно и равномерно прибавете зехтина, докато разбърквате до хомогенност. Ако бързате със зехтина, дресингът няма да стане еднороден.
Накъсайте салатата Айсберг, поставете в салатна купа. Прибавете половината дресинг, разбъркайте леко, добавете и останалото количество. Поръсете с пармезан и крутони.
Още за салатите научете тук.