Едрата морска сол се разтваря в 7 литра вода. След пълното й усвояване, в така получената саламура се киснат нарязаните камби, моркови и целина.
Зеленчуците престояват в саламурата 24 часа, като от време на време се разбъркват.
За заливката: смесват се 3 бутилки винен оцет по 700 мл., 1,5 кг. захар, 250 мл. слънчогледово олио, пакетче черен пипер на зърна, пакетче бахар на зърна и пакетче дафинов лист.
Всичко това се оставя да заври, след което се снема от котлона и се оставя да изстине.
Зеленчуците се отцеждат от саламурата, в която са престояли 24 часа и се нареждат в буркани, след което се заливат с вече изстиналата заливка.
Така напълнените буркани се затварят с меки капачки и не се нуждаят от стерилизация или каквато и да е друга термична обработка.