Съдържат още 9% протеини, 9% карбохидрати, 2% разтворими фибри, както и калций, фосфор, калий, селен, желязо, ниацин и др.
Една от най-древните подправки, отглеждана още през Неолита, е макът. Растението е интересно от гледна точка на свойствата си.
Съдържа голямо количество мазнини – 50-60%, протеини и захари, витамин С,...
Малината (Rubus idaeus) съдържа големи количества витамин C, а също и манган. Този плод ни доставя още витамини от B групата и витамин A. Захарното съдържание е ниско, така че малините се препоръчват на хора, които...
Манговото дърво е един от символите на Бангладеш. Манго е род тропическо растение, произлизащо от Индия и Югоизточна Азия. Голямо дърво, което може да достигне 30-40 метра. Когато избирате манго е добре да се спирате на...
Той идва от вечнозелено дърво от Югоизточна Азия, където често го похапвату
Ако не е отгледано подобаващо, растението може да бъде опасно за живота. За някои хора представлява силен алерген
Маракуята е увивно растение, идващо от Бразилия, Парагвай, Уругвай и Северна Аржентина. Другото му име е "плод на страстта”, така го наричат в САЩ и Великобритания, а в Южна Африка е познато с името "лилава...
През 1847, двама мъже имали късмета да се срещнат в Торино. Единият - Алесандро Мартини - винен магнат, а другият - Луиджи Роси, майстор билкар. Заедно те осъзнали, че техните умения прекрасно се...
Сиренето е окачествено като традиционен регионален хранителен продукт
Знаехте ли, че единствената разлика между зелените и черните маслини е степента на узрялост? Неузрелите маслини са зелени, а тъмните – узрели
Ядките макадамия са най-богатите на мононенаситени мазнини и съдържат средно около 22% омега-7 палмитолеинова киселина
Благодарение на състава си, маточината има широк спектър от терапевтично действие
Махлеб се използва а арабската кухня, но би стоял перфектно и в крем брюле