Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
Киселецът е вид многогодишно тревисто растение от семейството на лапада. Той се отглежда в по-голямата част от Европа, растейки в изобилие. Зеленчукът е с височина около 60 см и има сочни стъбла и листа. През юни и юли...
Още по- любопитното е, че технологията на добиване не се е осъвременила особено от тогава... Най-често се използва като заливка на палачинки, вафлички, пържени филийки.
Кокосовият орех в плодът на кокосовата палма (Cocos nucifera). Обикновено имената на плодовете идват от гръцки език, но това на кокоса идва от португалската дума за маймуна (coco), заради приликата на ореха с лицето на...
от Kulinar.bg
Извлича се от млади, зелени кокосови орехи и, както се досещате, е много полезна
Това, което я отличава от рафинираната захар, е ниският й гликемичен индекс. При кокосовата захар той е едва 35, докато при рафинираната достига до 90!
Кокосовото мляко може да замести животинското мляко във всяка рецепта
от Kulinar.bg
За най-добри и задължителни смесителни питиета, основа на много коктейли, се считат джинът, ромът и някои ликьори
от Kulinar.bg
Конопът, като растение, намира приложение под формата на дрехи, козметични продукти, хартия, мляко, храни за домашни любимци и т.н
от Kulinar.bg
Конякът се прави от бели сортове грозде. Тези, които се използват за направата на коняк са много сухи, киселинни и изтънчени сортове грозде
Чудната коприва влияе благоприятно при над 20 заболявания
от Kulinar.bg
Кориандърът е характерен за азиатската, индийската, средиземноморската, африканската и скандинавската кухня
от Kulinar.bg
Краставиците са богати на лутеин, който е главният зашитник срещу свободните радикали, които пък са виновни за стареенето.
от Kulinar.bg
Кресон или крес, както още е известно, е едногодишно растение от семейство Кръстоцветни. Расте до около 60 сантиметра.   Най-ценната част са листата, които имат леко пикантен вкус и са сочни.   Плодът на...
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!