Кресонът има специфичен запомнящ се вкус, който малко напомня на хрян. Затова е чудесна добавка към различни видове салати и супи
Знаете, че повечето витамини са съсредоточени в кората, ако нямате проблем с дъвченето на кората, хапвайте си и нея
Противно на ниските си размери, дървото на кумкуат може да ражда стотици, дори хиляди, плодове всяка година
Куркумата расте в горите на Южна и Югоизточна Азия. Основна съставка е в множество източни ястия и има невероятни лечебни свойства.
Къпините съдържат и редица други полезни вещества като салицилова киселина, антоциани, фибри
Най-честите съставки на апетитния сос в различните му разновидности са: листа от растението къри, кокосово мляко, вино, чесън, лук, тънки резенчета люти чушки
Лавандулата се използва в народната медицина, кулинарията и парфюмерията
Лазанята, като верен представител на италианската кухня, влиза в списъка с „любими“ на хора от цял свят. Вкусното ястие има своята история, която ще ни отведе дълбоко в древността.
Има три теории за...
За лайма, или зеленият лимон, сме свикнали да мислим буквално, като за разновидност на лимона.
Но лаймът е отделен цитрус, който на външен вид наподобява лимона. Е, и киселият му сок също помага.
Както...
Киселецът е един от най-вкусните и ранни пролетни листни зеленчуци. Той е близък "братовчед" на лапада, което навежда на мисълта, че могат да бъдат заменяни в рецепти.
И двата листни зеленчука са от семейство...
Лененото масло: познат на всички природен елексир с множество благотворни свойства.
Лешниците са с висока енергийна стойности съдържат най-разнообразни нутриенти, които са жизнено важни за човешкото здраве. Имайте предвид обаче, че в 100 гр лешниви се съдържат 628 калории.
Лимецът е подходящ и за диабетичен хранителен режим.