За лайма, или зеленият лимон, сме свикнали да мислим буквално, като за разновидност на лимона.
Но лаймът е отделен цитрус, който на външен вид наподобява лимона. Е, и киселият му сок също помага.
Както...
Киселецът е един от най-вкусните и ранни пролетни листни зеленчуци. Той е близък "братовчед" на лапада, което навежда на мисълта, че могат да бъдат заменяни в рецепти.
И двата листни зеленчука са от семейство...
Лененото масло: познат на всички природен елексир с множество благотворни свойства.
Лешниците са с висока енергийна стойности съдържат най-разнообразни нутриенти, които са жизнено важни за човешкото здраве. Имайте предвид обаче, че в 100 гр лешниви се съдържат 628 калории.
Лимецът е подходящ и за диабетичен хранителен режим.
Лимонената трева е биологичен род, принадлежащ към 55 вида треви. Среща се в тропичните райони и обича топло, разбира се. Можете да я срещнете още като цитронела или бодлива трева.
Широко разпространена е като...
Сладководна риба, която обича тишината и бавнотечащите води
Има много сведения, които разкриват, че личи е бил деликатесен плод в китайския двор, много преди да бъде „представен“ на Западния свят някъде през 1782 година
Лукът е един от традиционните зеленчуци в българската кухня. Обичаме го в салати, разядки, основни и супи. Без лук ястията ни често губят автентичния си вкус, което го прави задължителен елемент на...
Майораната се комбинира най-добре с черен пипер, мащерка, дафинов лист и пресен магданоз.
Съдържат още 9% протеини, 9% карбохидрати, 2% разтворими фибри, както и калций, фосфор, калий, селен, желязо, ниацин и др.
Една от най-древните подправки, отглеждана още през Неолита, е макът. Растението е интересно от гледна точка на свойствата си.
Съдържа голямо количество мазнини – 50-60%, протеини и захари, витамин С,...
Малината (Rubus idaeus) съдържа големи количества витамин C, а също и манган. Този плод ни доставя още витамини от B групата и витамин A. Захарното съдържание е ниско, така че малините се препоръчват на хора, които...