Жасминовият чай е най-популярният чай в Китай. Съставен е на основата на зелен или черен чай, а нежния и сладникав аромат на жасмин идва от сушените цветове на растението.
Вярва се, че жасминовото растение е...
При варене на животински кости и хрущяли се получава взаимодействие на водата с колагена, белтък съдържащ се в тях, от която реакция се образува желатин. Той е лесно разтопим във вода и степента на разтворимост е...
Използва се за медицински цели от древни времена. Има 2 основни типа женшен: азиатски (или корейски) и американски (Panax quinquefolius).
Жълтият кантарион се среща навсякъде из страната. Много от нас гоп познават, но за други той е просто поредното диви растение на поляната.
Билката е изключително полезна и не трябва да се пренебрегва. Ако имате...
Заатар е името на подправка от рода на ригана, мащерката и чубрицата, идваща от Близкия Изток. Заатар се прави като се смесват сушени билки, семена на сусам, смрадлика, понякога се добавя сол или други подправки, като...
Полезна информация за видовете захар, тяхното въздействие и хранителна стойност
Захаринът обикновено се употребява заедно с аспартам в газираните безалкохолни напитки
В българската национална кухня зелето е на особена почит, като най-разпространени са сармите
Консумацията на чудотворната напитка предпазва от сърдечни болести, някои видове рак, изключително добро средство за отслабване
Растението е много полезно за цялостното укрепване на организма
Любопитно е, че семенцата на растението присъстват в менюто на горили
Хапвайте всеки ден за здраво сърце, черен дроб и имунитет
Индийското орехче е вид вечно зелено дърво, растящо единствено в Южна Азия и Австралия. От това дърво идва познатата подправка индийско орехче, което всъщност е семето на дървото.
Изсушената му кора може също...