Черешите понижават риска от артрит и подагра, борят депресията и рака и действат болкоуспокояващо.
Плодчетата на черницата съдържат огромно количество вода, което ги прави изключително добри помощници в хидратирането през горещите летни дни
Шампанското е вид пенливо вино, което се произвежда на принципа на вторичната ферментация. Както знаете, то носи името на френската провинция Шампан. Истинското шампанско произлиза само от този район и само то би...
традиционна баклава се прави със ситно натрошени шамфъстъци
Шаранът (Cyprinus caprio) е сладководна риба, която спада към семейството на каракудата. Той може да достигне до 120 см на дължина и до 35 килограма на тегло
Шафран е подправка, получена от цветовете на култивиран вид минзухар-шафранов минзухар, който бива наричан на кратко шафран. Оттук и подправката носи същото име.
Изсушените цветове на минзухара се използват в...
Шиладжит, или както още е известен Мумийо, е гъста и лепкава смолесто вещество с кафяво-черен цвят, специфична миризма и много горчив вкус.
Името му означава на санскритски "непобедим камък". Извлича се от...
Знаехте ли, че обикновената шипка се нарича „Rosa Canina”? Да, точно така – всъщност тя е вид диворастяща роза.
Нейните мънички, червени плодове са идеални за зимния сезон. Те са богати на...
Интересните ябълки растат на красиви дървета с тъмно зелени листа, които достигат до 18 м височина. Започват да дават плодовете си 3 години, след като са посадени, което си е сравнително бързо.
Името му, буквално преведено от немски, означава „буден“ хляб, или „рано опечен“.
Юзу е цитрусов плод. Произходът му се корени в Източна Азия. Бива оприличаван на хибрид между мандарина и китайски лимон с кисел вкус, наричан "Ichang papeda".
Плодът изглежда като много малък грейпфрут с неравна...
В момента по света съществуват и се отглеждат над седем хиляди вида ябълки. Най-голям световен производител на този плод е Китай
Арбутус (Arbutus) е род от поне 14 вида, който принадлежи към семейство Пиренови