Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg
Какво предизвиква споровете около него? Каква е оригиналната рецепта и защо всяка импровизация се наказва строго от кулинарните пуритани?
от Kulinar.bg
"Диптерикс" одората е вид цъфтящо дърво от семейството на граха. Семената му са известни като тонка боб и на външен вид наподобяват сушени сини сливи – сбръчкани и тъмни, а отвътре са кафяви и...
Учените все още не са отговорили категорично на въпроса защо добавянето на водород към растителните мазнини има такова неблагоприятно влияние върху тялото.
от Kulinar.bg
Любопитен факт: през 2004 година Турция произвежда почти 206 хиляди тона чай, което представлява 6,4% от световния пазар.
В Турция никога не биха поднесли на гостите си кафе, което няма дебел слой каймак отгоре. Счита се направо за обида и неуважение както към човека, така и към традицията.
от Kulinar.bg
Поради трудността на отглеждане на уасаби, хрянът често се използва като заместител
Стара гръцка поговорка гласи " Узото изгражда духа". Гърците наистина вярват в това. Духът се крие в силната храна, музиката за "душата", любовта и приятните разговори.   Чаша узо е перфектната добавка към...
"Любовта върти света ли? Съвсем не. Уискито върти света два пъти по-бързо." Комптън Макензи   Въпреки че дълги години упорито отказвах да опитам уиски (и аз не знам защо!), една вечер, преди години, това се...
Вътрешната част на фейхоата много напомня тази на гуава. Текстурата на пулпата я прави подходяща за козметичната индустрия, където се използва като основа на ексфолианти.
от Kulinar.bg
Фибрите, или още влакна, влакнини, са вещества – сложни въглехидрати, част от състава на определени храни
от Kulinar.bg
Обичате ли фрикасе? То е поредното доказателство за това, че колкото и странна да е понякога френската кухня, нейните ястия са разпространени и обичани в цял свят. Точно такъв е случаят с фрикасето.   Всъщност...
от Kulinar.bg
Овално-цилиндрични, дълги са от 3 до 7 см, а вътрешната им част може да бъде ярко жълта или ярко червена на цвят
от Kulinar.bg
Фъстъчено масло е паста, направена от сухи, печени фъстъци, особено любима на хората в Северна Америка, Холандия, Великобритания, Австралия, някои части на Азия, по-специално Филипините и Индонезия.   Използва се...
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...