Листата на ендивията са богати на фибри, калции, желязо, фосфор, магнезий, минерални соли, захари, витамини С, А и К, инулин и горчивия глюкозид интибин
Повече за неговите полезни свойства, прочетете в статията
Тя ще ви излекува от умората, главоболието и чуството на отпадналост
Лимецът е подходящ и за диабетичен хранителен режим.
За лайма, или зеленият лимон, сме свикнали да мислим буквално, като за разновидност на лимона.
Но лаймът е отделен цитрус, който на външен вид наподобява лимона. Е, и киселият му сок също помага.
Както...
Черният синап (Brassica nigra) е едногодишно тревисто растение от семейство Кръстоцветни. Родината му е средиземноморската част на Европа.
Синапът се отглежда заради семената си. Широко разпространен е и в...
Освен в медицината, астрагалът се използва и в кулинарията, като подправка към различни супи, ориз и бобови храни
Знаете, че повечето витамини са съсредоточени в кората, ако нямате проблем с дъвченето на кората, хапвайте си и нея
Карамфилът е бил консумиран в Азия преди повече от 2000 години.
От ароматизатор на козметика и ликьор до подправка за ястия и колбаси
Въздейства благоприятно върху храносмилателната, дихателната и нервната система
Всъщност самардалата (Nectaroscordum siculum ssp. bulgaricum syn. Allium bulgaricum) се среща основно у нас. Открива се и в няколко други страни, например Молдова и Румъния, но единствено тук се употребява с кулинарни...
За "конските" кестени има предположения, че помагат при артритни заболявания, но се прилагат само повърностно на кожата.