Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пенне ала водка

18
Пенне ала водка
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:паста, спагети
Националност:италианска кухня
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Загрейте зехтина в дълбок тиган и добавете нарязаното на парчета прошуто. Запържете на висока температура за около 4-5 минути и извадете прошутото с решетъчна лъжица.

  • 2

    Намалете котлона до средна степен и запържете ситно нарязания лук, докато омекне за 5-6 минути. Добавете доматената паста и нарязания на ситно чесън. Сотирайте за още 2 минути.

  • 3

    Добавете консервата домати, чилито, захарта и солта. Изсипете водката и увеличете котлона. Оставете да покъкри на тази температура за 10 минути, докато вкусът на алкохол се изпари, като не забравяте да бъркате.

  • 4

    Намалете котлона и добавете на тънка струя сметаната, като разбърквате. 

  • 5

    В подсолена вода сварете макароните според указанието за опаковката. 

  • 6

    Добавете прошутото в соса от водка и оставете да поври за още няколко минути на слаб огън. Ако сосът стане твърде гъст, можете да го разредите с малко от водата, в която сте сварили пастата.

  • 7

    Разбъркайте добре пастата със соса. Сервирайте поръсено с пармезан и нарязан магданоз.

Коментари(18)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
18
elena atanasova
16.08.2013 | 08:52
Отговор на коментар #12 от Анелия Петрова:
На мен също ми допадна и ще пробвам тази паста.
17
elena atanasova
16.08.2013 | 08:51
Доста богата на продукти рецепта.
16
stefaniika koleva
15.08.2013 | 19:12
Не е лоша тази рецепта.
15
Отговор на коментар #12 от Анелия Петрова:
И на мен ми хареса и ще я пробва тази рецепта .
14
Супер изглежда .
13
Анелия Петрова
15.08.2013 | 14:57
Отговор на коментар #10 от Бела Дона:
И на мен ми хареса и предполагам ще е вкусно .
12
Анелия Петрова
15.08.2013 | 14:56
Хареса ми тази рецепта .
11
Бела Дона
15.08.2013 | 14:17
Отговор на коментар #9 от Qna Kirkova:
Не е от най - евтинките права си .
10
Бела Дона
15.08.2013 | 14:17
Интересно предложение .
9
Qna Kirkova
15.08.2013 | 13:59
Скъпичко ще ми излезе тази рецепта.
8
Violeta
15.08.2013 | 13:09
Отговор на коментар #4 от Nina Stanislavova:
Не,тя няма да се усеща.
7
Violeta
15.08.2013 | 13:09
Щом има водка,ми харесва вече:)
6
poli asenova
15.08.2013 | 10:10
Отговор на коментар #4 от Nina Stanislavova:
Тя не е в голямо количество.
5
poli asenova
15.08.2013 | 10:10
Хареса ми предложението.
4
Nina Stanislavova
14.08.2013 | 16:52
дали да не пропусна водката
3
Kremena Peteva
14.08.2013 | 16:20
еха , страхотна рецепта
2
Петя Иванова
14.08.2013 | 14:10
Супер е :))
1
pepi damjnova
14.08.2013 | 13:07
Ще ми хареса като гледам.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...